Güncel Haberler

2023 yılında kimler vefat etti? Spor dünyasında neler yaşandı? Magazin dünyasında neler oldu? Hangi teknolojik gelişmeler yaşandı? PD okuyucuları için derledi…

2023 yılı kimi zaman acı kayıplar, kimi zaman sevinçten havalara uçuran zaferler ile geçti.

2023 yılında kimler vefat etti? Spor dünyasında neler yaşandı? Magazin dünyasında neler oldu? Hangi teknolojik gelişmeler yaşandı? PD okuyucuları için derledi…

Patronlar Dünyası olarak spor, magazin, teknoloji, sağlık ve kültür-sanat alanında Ocak ayından bu yana gerçekleşen önemli gelişmeleri kronolojik sıra ile derledik…

3 OCAK

Cristiano Ronaldo Al Nassr’da

Portekizli yıldız futbolcu Cristiano Ronaldo’yu renklerine bağlayan Suudi Arabistan ekibi Al Nassr, imza töreni düzenledi. Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’ta bulunan Mrsool Park Stadyumu’nda düzenlenen imza töreninde konuşan 37 yaşındaki Ronaldo, “Bu kararı aldığım için çok gurur duyuyorum. Avrupa’daki hayallerimi gerçekleştirdim. Her şeyi kazandım. En büyük kulüplerde oynadım. Şimdi yeni bir mücadele için buradayım.” dedi.

3 OCAK

Kolon kanseri nedeniyle 29 Aralık 2022’de yaşamını yitiren Brezilyalı futbol efsanesi Pele, kariyerinin başladığı Santos şehrindeki Vila Belmiro Stadyumu’nda düzenlenen cenaze töreninin ardından son yolculuğuna uğurlandı. Hayranlarının oluşturduğu uzun kortej ve güvenlik güçlerinin eşliğinde götürülen Pele’nin naaşı, babasının ve kardeşinin de bulunduğu 14 katlı mezarlığın ilk katında kendisi için özel olarak tasarlanan kabre defnedildi.

12 OCAK

“Çakmak Çakmağa Geldik”, “Ayaz Geceler” ve “Neden Geldim İstanbul’a” adlı eserlerin de aralarında olduğu çok sayıda unutulmaz albüme imza atan Türk halk müziği sanatçısı ve oyuncu Burhan Çaçan 63 yaşında vefat etti. Burhan Çaçan’ın cenazesi, İstanbul’da Fatih Camisi’nde kılınan cenaze namazının ardından Edirnekapı Mezarlığı’nda toprağa verildi.

15 OCAK

Furkan Akar’dan Avrupa Kısa Kulvar Sürat Pateni Şampiyonası’nda tarihi madalya

– Polonya’nın Gdansk şehrinde düzenlenen 2023 Avrupa Kısa Kulvar Sürat Pateni Şampiyonası’nda milli sporcu Furkan Akar, 1000 metre finalini üçüncü bitirerek, organizasyon tarihinde madalya kazanan ilk Türk sporcu olma başarısı gösterdi.

16 OCAK

Terör örgütü PKK’ya ciddi darbe vurulan operasyonları yürüten komutanlardan olan ve İstanbul’da tedavi gördüğü hastanede 86 yaşında hayatını kaybeden emekli Korgeneral Hasan Kundakçı, toprağa verildi.

26 ŞUBAT

Fenerbahçe ve A Milli Futbol Takımı’nın efsane isimlerinden Ziya Şengül, 79 yaşında yaşamını yitirdi. Sarı-lacivertli formayı 1964-1975 yılları arasında giyen ve “Ziya Kaptan” lakabıyla bilinen efsane isim, 5 lig, 2 Türkiye Kupası, 3 Cumhurbaşkanlığı Kupası kazanmıştı. Ziya Şengül, 21 kez giydiği A Milli Takım’da da 17 kez kaptanlık yaptı.

28 ŞUBAT

Yargıtay Onursal Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, 85 yaşında Ankara’da hayatını kaybetti. Sabih Kanadoğlu’nun cenazesi, Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde toprağa verildi.

1 MART

Amerikan uzay mekiği ve roketüreticisi SpaceX, ABD, Rusya ve Birleşik Arap Emirlikleri’nden 4 astronotu taşıyan uzay aracını ABD Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA) görevi için Uluslararası Uzay İstasyonu’na gönderdi.

4 MART

İstanbul’da düzenlenen 2023 Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası’nda kadınlar üç adım atlamada milli sporcu Tuğba Danışmaz, ilk denemesinde 14,31 metrelik atlayışıyla Türkiye rekoru kırarak Avrupa şampiyonu oldu.

22 MART

Yeşil sahalara veda eden Mesut Özil, arkasında başarıyla dolu bir kariyer bıraktı.

Futbol hayatı boyunca 4 farklı ligde 6 takımda forma giyen Mesut, attığı goller ve yaptığı asistlerle dünya futbolunda adından sıklıkla söz ettirdi. Yıldız oyuncu, Almanya’da Schalke 04 ile Werder Bremen, İspanya’da Real Madrid, İngiltere’de Arsenal ve Türkiye’de Fenerbahçe ile Medipol Başakşehir formalarını giydi.

9 NİSAN

Diyarbakır’da Paskalya Bayramı, 8 yıl aradan sonra, merkez Sur ilçesinde terör örgütü PKK’nın saldırıları sonucu zarar gören ve restorasyonu tamamlandıktan sonra geçen yıl açılışı gerçekleştirilen Surp Giragos Ermeni Kilisesi’ndeki ayinle kutlandı.

15 NİSAN

Türkiye’nin ilk yüksek çözünürlüklü yerli ve milli gözlem uydusu İMECE, uzaya fırlatıldı. Dünya’nın herhangi bir yerinden hiçbir kısıtlama olmaksızın metre altı yüksek çözünürlükte uydu görüntüsü çekebilen İMECE, yörüngedeki testlerin ardından Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na teslim edilecek. 680 kilometre irtifada güneşe eş zamanlı yörüngede konumlanan İMECE, tasarım görev ömrü olan 5 yıl boyunca, hedef teşhis, tespit, doğal afet, savunma, tarımsal uygulamalar gibi birçok alanda Türkiye’ye hizmet verecek.

20 NİSAN

ABD’nin uzay mekiği ve roket üreticisi SpaceX’in en güçlü roket sistemi Starship, ilk uçuş denemesinde infilak etti.

23 NİSAN

Ermenistan’da düzenlenen’nda milli sporcular 6’şar altın ve bronz ile 10 gümüş olmak üzere 22 madalya kazandı.

27 NİSAN

Dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST, kapılarını 7’nci kez İstanbul’da açtı.

Baykar tarafından geliştirilen mini akıllı seyir füzesi BAYRAKTAR KEMANKEŞ ilk kez TEKNOFEST’te tanıtıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TEKNOFEST’te yaptığı konuşmada, 81 il ve 96 ülkeden 333 bin takımın ve 1 milyon yarışmacının başvurduğunu bildirdi. Erdoğan, “Mayıs ayında başlattığımız süreçte bir asil, bir yedek olmak üzere 2 uzay yolcumuzu belirledik. Türkiye’nin insanlı ilk uzay görevine çıkacak arkadaşımız, uluslararası uzay istasyonunda 14 gün kalacak. Uzay yolcumuz, bu görevde ülkemizin kıymetli üniversite ve araştırma kurumlarının hazırladığı 13 farklı deney gerçekleştirecek. Uzay yolcumuzun uzayla buluşma zamanı 2023 yılının son çeyreği olarak planlanıyor.” dedi.

5 MAYIS

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Kovid-19’un uluslararası öneme sahip bir halk sağlığı acil durumu olarak sona erdiğini duyurdu.

18 MAYIS

“Dünya burun şampiyonu” olarak Guinness Rekorlar Kitabı’na giren Artvinli Mehmet Özyürek (74) tedavi gördüğü Rize Devlet Hastanesi’nde yaşamını yitirdi.

Beyin damarı daralması nedeniyle bir süredir tedavi gördüğü Rize Devlet Hastanesi’nde kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Uluslararası Uzun Burun Yarışması’nda 8,8 santimetrelik burnuyla “dünya burun şampiyonu” seçilen Özyürek için Artvin Merkez Camisi’nde cenaze töreni düzenlendi.

Özyürek’in cenazesi, ikindi vakti kılınan namazın ardından Orta Mahalle’deki mezarlıkta defnedildi.

20 MAYIS

Ses sanatçısı ve oyuncu Nuri Sesigüzel, tedavi gördüğü hastanede kalp yetmezliğine bağlı çoklu organ yetmezliği sebebiyle 86 yaşında hayata veda etti. Sesigüzel’in cenazesi 21 Mayıs’ta İstanbul’da toprağa verildi.

24 MAYIS

Türkiye’nin ilk piyanist şantörlerinden, caz sanatçısı Bozkurt İlhami Gencer, 100 yaşında hayatını kaybetti. Türkiye’de caz müziğinin yaygınlaşmasına önemli katkılarda bulunan Gencer, 30 Ağustos 2022’de Bodrum’da özel bir etkinlik ile 100. yaşını kutlamıştı. Gencer’in cenazesi, 26 Mayıs’ta Zincirlikuyu Camisi’nde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

24 MAYIS

ABD’li ünlü ses sanatçısı Tina Turner, İsviçre’nin Zürih kentindeki evinde, 83 yaşında hayatını kaybetti.

1939 doğumlu ses sanatçısı, güçlü sesi ve tarzıyla “Rock’n Roll Kraliçesi” olarak adlandırılırken, söz yazarlığı, dansları ve oyunculuğuyla da adından söz ettirdi.

30 MAYIS

12 bin yıllık geçmişiyle “tarihin sıfır noktası” olarak nitelendirilen Göbeklitepe’de ilk boyalı heykel, Karahantepe’de ise en gerçekçi insan heykellerinden biri bulundu.

1 HAZİRAN

Rahatsızlığı dolayısıyla bir süredir hastanede tedavi gören Sabah gazetesi başyazarı Mehmet Barlas, 81 yaşında İstanbul’da vefat etti.

1 HAZİRAN

Milli sporcu Nafia Kuş, Hakan Reçber ve Merve Dinçel, Azerbaycan’da düzenlenen Dünya Tekvando Şampiyonası’nda altın madalya elde etti.

5 HAZİRAN

“Kanto kraliçesi” olarak da anılan ses sanatçısı ve oyuncu Nurhan Damcıoğlu, 82 yaşında İzmir’de vefat etti.

11 HAZİRAN

Keman virtüözü, emekli Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) solist sanatçısı Prof. Dr. Suna Kan, Ankara’da 87 yaşında hayatını kaybetti. Suna Kan, uzun yıllar sahneye çıktığı CSO Ada Ankara Tarihi Salon’da 12 Haziran’da düzenlenen törenin ardından Karşıyaka Mezarlığı’nda son yolculuğuna uğurlandı.

16 HAZİRAN

İstanbul’un Üsküdar ilçesi Kandilli semtinde, Kasım 2020’de çıkan yangında büyük oranda zarar gören Vani Mehmed Efendi tarafından 1665’te yaptırılan ve halk arasında Vaniköy Camisi olarak bilinen Vani Mehmed Efendi Camisi, restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından ramazan ayında yeniden hizmete girdi.

16 HAZİRAN

Anadolu Ajansının (AA) bu yıl 9’uncusunu düzenlediği uluslararası haber fotoğrafı yarışması “Istanbul Photo Awards 2023″te, European Pressphoto Agency (EPA) fotoğrafçısı Sergey Kozlov’un “Ukrayna-Rusya Savaşı” başlıklı eseri, büyük ödüle değer görüldü.

16 HAZİRAN

Türk sanat müziği solisti Metin Milli, 80 yaşında vefat etti.

19 HAZİRAN

Eski Türkiye Halter Federasyonu başkanlarından CHP Spor Komisyonu Başkanı Kenan Nuhut, 67 yaşında hayatını kaybetti.

19 HAZİRAN

Titanik’in enkazını göstermek için kullanılan turistik denizaltı “Titan” Atlas Okyanusu’nda kayboldu. 22 Haziran’da “katastrofik” şekilde patlayarak parçalara ayrılan denizaltıdaki 5 kişi hayatını kaybetti.

2 TEMMUZ

Polonya’da düzenlenen 3. Avrupa Oyunları’nı Türkiye, madalya rekoruyla tamamladı.

Krakow başta olmak üzere Malopolska bölgesindeki 13 farklı şehirde düzenlenen organizasyona Türkiye, 103 kadın, 90 erkek sporcuyla rekor sayıda katıldı. Milli sporcular 19 branşta mücadele etti.

Oyunlarda 9 altın, 9 gümüş, 20’si bronz olmak üzere toplam 38 madalya kazanan Türkiye, kendi madalya rekorunu da kırdı. Daha önce 2015’te Azerbaycan’da 29 madalya alan milliler, 2019’da Belarus’ta ise 15 madalya kazanmıştı. Önceki iki şampiyonanın toplam madalya sayısına da Polonya’da yaklaşan ay-yıldızlı sporcular, oyunları madalya rekoruyla bitirdi.

6 TEMMUZ

Fenerbahçe’de oynayan milli futbolcu Arda Güler, İspanya’nın Real Madrid Kulübü ile 6 sezonluk sözleşme imzaladı.

6 TEMMUZ

Facebook, Instagram ve WhatsApp’ın sahibi Meta, Twitter’a rakip yeni sosyal medya platformu Threads’i kullanıma sundu.

Meta’dan yapılan açıklamada, Threads’in metin içeriklerini paylaşmak ve herkese açık sohbetlere katılmak için Instagram ekibi tarafından oluşturulmuş yeni bir uygulama olduğu bildirildi. Açıklamada, yeni platforma kullanıcıların Instagram hesapları aracılığıyla giriş yapabileceği ifade edildi. Yeni platformda karakter sınırının 500 olduğu belirtilen açıklamada, bağlantılar, fotoğraflar ve 5 dakika uzunluğunda videoların da paylaşılabileceği kaydedildi.

8 TEMMUZ

Uzun süredir mücadele ettiği kanser hastalığı dolayısıyla 69 yaşında vefat eden oyuncu ve MFÖ grubunun üyesi Özkan Uğur için Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) tören düzenlendi.

Törene, sanatçının ailesinin yanı sıra Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Cem Yılmaz, Yılmaz Erdoğan, Demet Akbağ, ve Ozan Güven’in de aralarında bulunduğu yakın dostlarıyla sevenleri katıldı.

Ersoy, törende yaptığı konuşmada üzüntüsünü dile getirerek, “Türk müziğinin bir efsanesini, sonsuz aleme bugün hep birlikte uğurluyoruz. Müziğiyle ekranda ve sinema perdesinde bizi hayran bırakan, doğallığından, kişiliğinden nereden başlarsak başlayalım, sonu gelmez bir konuşmanın ana karakteriydi Özkan Uğur.” dedi.

17 TEMMUZ

2023 FIVB Milletler Ligi’nin finalinde Çin’i 3-1 yenen A Milli Kadın Voleybol Takımı, kupayı aldı.

Filenin Sultanları, ABD’nin Teksas eyaleti Arlington kentindeki organizasyonun finalinde Çin’le karşılaştı.

Rakibini 25-22, 22-25, 25-19, 25-16’lık setlerle 3-1 yenen A Milli Kadın Voleybol Takımı, organizasyon tarihinde ilk kez şampiyon oldu.

Maçın bitmesinin ardından büyük sevinç yaşayan başantrenör Daniele Santarelli ve milliler şampiyonluğu salonda dans ederek kutladı.

24 TEMMUZ

Twitter hesabının açıklamasına “X.com” yazan Musk, “X.com” adresinin artık “twitter.com”a yönlendirdiğini açıkladı.

Twitter’ın platformdaki resmi hesabının profil fotoğrafının “X” harfi ile değiştirildiği görülürken, Elon Musk’ın hesabındaki kuş logosunun yerini de bu X harfinin aldığı görüldü.

Ayrıca “X.com” adresinde kuş logosunun yerine de X logosu çıkıyor

1 AĞUSTOS

Milli para yüzücü Sümeyye Boyacı, dünya üçüncüsü oldu. İngiltere’de düzenlenen Para Yüzme Dünya Şampiyonası’nda milli sporcu Sümeyye Boyacı, 50 metre sırtüstünde bronz madalya kazandı.

7 AĞUSTOS

Anadolu Rock’ın önemli temsilcilerinden Erkin Koray, Kanada’nın Toronto kentinde kaldırıldığı hastanede 82 yaşında vefat etti. Koray’ın 1967’de piyasaya sürülen ve “Kızları da Alın Askere” ile “Aşk Oyunu” parçalarının yer aldığı 45’lik ile ünlenen Koray, 1973’ten 1999’a kadar 15 albüm piyasaya sürdü. Türk rock müziğinde çok sayıda yeni kuşak gruba ilham kaynağı olan Erkin Koray, İsrailli heavy metal grubu Orphaned Land tarafından “Türk rock’ının babası” olarak nitelendiriliyordu. Koray ayrıca, Orhan Gencebay ile elektro bağlama üreterek Türk müziği tarihine geçti.

7 AĞUSTOS

Milli okçu Mete Gazoz dünya şampiyonu oldu. Milli okçu Mete Gazoz, Almanya’da düzenlen Dünya Şampiyonası’nın klasik yay finalinde Kanadalı Eric Peters’i 6-4 yenerek altın madalya kazandı.

23 AĞUSTOS

Hindistan’ın Ay’ın güney kutup bölgesinde inceleme yapması için 14 Temmuz’da uzaya gönderdiği Chandrayaan-3 uzay keşif aracının Ay’a başarılı iniş yaptı.

24 AĞUSTOS

Rus paralı asker grubu Wagner lideri Yevgeny Prigojin, Moskova’dan St Petersburg’a giderken düşen uçakta beraberindeki 9 kişi ile birlikte hayatını kaybetti.

30 AĞUSTOS

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101’inci yılı, ülke genelinde kutlandı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı

Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtımı etkinliğinde, Garo Mafyan, Tuluyhan Uğurlu, Sinan Akçıl, Özdemir Erdoğan gibi sanatçıların bulunduğu jürinin oylarıyla birinci seçilen 100. Yıl Marşı, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası eşliğinde ilk kez seslendirildi.

30 AĞUSTOS

Eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı 68 yaşındaki Kutbettin Arzu, Yalova’da termal havuzda hayatını kaybetti.

30 AĞUSTOS

TEKNOFEST, Cumhuriyet’in 100. yılında Ankara’da teknoloji ve bilim meraklılarına kapılarını açtı.

5 EYLÜL

Eski bakanlardan Necmettin Cevheri, Ankara’da tedavi gördüğü hastanede 93 yaşında yaşamını yitirdi. Cevheri’nin cenazesi, TBMM’de düzenlenen törenin ardından Cebeci Asri Mezarlığı’ndaki İsmet Oğultürk Camisi’nde kılınan namazın ardından toprağa verildi.

16 EYLÜL

İzmir’in Menderes ilçesinde çıkan orman yangınına müdahale eden gece görüş özelliği bulunan bir helikopter, gece saatlerinde Tahtalı Barajı gölüne düştü, 4 personelin görev yaptığı helikopterdeki Kırgızistan uyruklu ikinci pilot İsabekov Erkinbek kurtarılırken Kırgız mürettebat Agaev Olek ve Ianshanlo Lamzar ile Türk pilot Mehmet Akif Tutuk hayatını kaybetti.

17 EYLÜL

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tesla ve SpaceX’in kurucusu Elon Musk’ı da kabul etti. Kabulde Erdoğan, Musk’a, Tesla’nın 7’nci fabrikasını Türkiye’de kurması için çağrıda bulundu, Türkiye’nin uzay programı kapsamında atılan ve atılacak adımlarda SpaceX ile işbirliği imkanlarının doğabileceğini belirti ve Musk’ı İzmir’de düzenlenecek TEKNOFEST’e davet etti.

18 EYLÜL

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, antik dönemin en önemli arkeolojik alanlarından Ankara’nın Polatlı ilçesindeki Gordion Antik Kenti’nin, UNESCO tarafından “Dünya Mirası” ilan edildiğini duyurdu. Kararla birlikte Türkiye’nin UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde kayıtlı kültür varlığı sayısı 20 oldu.

24 EYLÜL

ABD Havacılık ve Uzay Ajansının (NASA) uzay aracı Osiris-Rex, Bennu isimli asteroitten moloz örnekleri aldıktan sonra 7 yıl süren yolculuğunu tamamlayarak Dünya’ya döndü. NASA’nın uzaydan getirdiği ilk asteroit örnekleri, 7 yıl önce çıkılan yolculuğun tamamlanmasıyla Dünya’ya ulaştı.

30 EYLÜL

Türkiye’nin en büyük uzay, havacılık ve teknoloji festivali TEKNOFEST’in üçüncü buluşması 27 Eylül-1 Ekim tarihlerinde İzmir’de gerçekleşti. Anadolu Ajansının 9. kez Global İletişim Ortağı olduğu etkinliği yaklaşık 1 milyon 100 bin kişi ziyaret etti. Festivalde hava gösterileri, yarışmalar ve etkinlikler ilgi gördü.

– Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmir TEKNOFEST etkinliğinde yaptığı konuşmada, “İleri teknolojiyi 10 bin kilometre uzakta arayanları buraya davet ediyoruz. Koltuk kavgalarına bir günlük TEKNOFEST molası vermeleri büyük kazanç olacak.” dedi.

8 EKİM:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet tarihinin ilk kilisesi olan Mor Efrem Süryani Kadim Ortodoks Kilisesi’nin açılış törenine katıldı.

13 EKİM

Kültür ve Turizm Bakanlığının girişimiyle İsviçre’den Türkiye’ye iade edilen 37 parçalık kültür varlığı, Ankara’daki Anadolu Medeniyetleri Müzesi’ne teslim edildi.

17 EKİM

Milli sporcu Şahika Ercümen, Cumhuriyet’in 100. yılına ithafen Hatay’da gerçekleştirdiği denemede, paletsiz değişken ağırlık kategorisinde 105 metre dünya rekorunu 106 metre ile kırdı.

29 EKİM

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılı, Türkiye genelinde çok sayıda özel etkinlikle kutlandı.

Türk Hava Kuvvetlerinin akrobasi timi SOLOTÜRK’ün bayram günü Anıtkabir üzerinde ardından da İstanbul Boğazı’nda gösteri uçuşu yaptığı etkinlikler kapsamında, Devlet Tiyatrolarından Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrasına, üç boyutlu gösterilerden öğrencilerin okullarındaki hazırlıklarına kadar Türkiye tek yürek 100. yaşını kutladı.

Gösterilere, Türkiye’nin en büyük savaş gemisi “TCG Anadolu”nun da aralarında yer aldığı 100 savaş gemisinin Boğaz’daki geçit töreni damgasını vurdu.

– Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dünyaya gözlerini yumduğu Dolmabahçe Sarayı, Cumhuriyet’in 100. yıl dönümü dolayısıyla ziyaretçi akınına uğradı. Milli Savunma Bakanlığı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Anıtkabir’i de 1 milyon 182 bin 425 kişinin ziyaret ettiğini ve yeni bir rekorun kırıldığını bildirdi.

– Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Vahdettin Köşkü’nde Cumhuriyet’in ilanının 100. yılı dolayısıyla yapacağı konuşma için kürsüye saat 19.23’te çıkarak millete seslendi. Erdoğan, “29 Ekim 1923 yılında ilan ettiğimiz Cumhuriyet’imiz bugün ilk asrını tamamlayıp, adına ‘Türkiye Yüzyılı’ dediğimiz ikinci asrına yelken açıyor.” dedi

1 KASIM

Anayasa hukukçusu Prof. Dr. Ergun Özbudun, 86 yaşında hayatını kaybetti.

1-5 KASIM

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca, “Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi, Vergi Usul Kanunu ile Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi kanunlarına muhalefet” suçlarından İstanbul merkezli 6 ilde düzenlenen operasyon kapsamında Engin Polat ve Dilan Polat’ın da aralarında olduğu 16 şüpheli tutuklandı.

1 ARALIK

Tiyatro ve sinema sanatçısı Can Gürzap 79 yaşında yaşamını yitirdi. Vefat eden sinema ve tiyatro sanatçısı Can Gürzap için Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) tören düzenlendi.

4 ARALIK

Eski Diyanet İşleri Başkanı ve İslami İlimleri Araştırma ve Yayma Vakfı (İSİLAY) Mütevelli Heyeti Başkanı Lütfi Doğan, 93 yaşında hayatını kaybetti.

11 ARALIK

MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçının ardından saha içinde saldırıya uğrayan hakem Halil Umut Meler, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Saldırıya ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında Ankaragücü Başkanı Faruk Koca’nın da arasında bulunduğu 3 şüpheli tutuklandı.

patronlardunyasi.com

Kaynak: https://www.patronlardunyasi.com/ ‘a Teşekkür ederiz

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL